Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro Lens
EKİPMAN İNCELEMESİ

Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro Lens

Lens  |  Review  |  İnceleme

ORTALAMA

90

Çok İyi

Canon'un full frame EF 180mm f/3.5L USM Macro Lens incelemesi.

Benim ekipmanlarım arasında bulunan ve en çok kullandığım lenslerden birisi Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro. Bu web sitesinde  →  buraya tıklayarak Macro fotoğrafları inceleyebiilirsiniz. Bu incelemede Sigma'nın f/2.8 180 mm Macro lensi ve Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro lensini ele alacağız. Sigma incelemesine   →  buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer markaların özellikle Macro fotoğraf çekimi amaçlı ürettikleri (Yani lensin üzerinde + Macro ek özelliği değil. Özel olarak Macro çekimler için üretilen) lens incelemelerine de yer vereceğim. Eğer Macro fotoğraflara meraklıysanız "Nasıl Yapılır" sayfalarımızı da inceleyip daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Macro fotoğraçılığı sadece objektifle bitmiyor. Ekiipmanın yanı sıra bilgi ve birikim de gerektiriyor. Ülkemizde Türk fotoğrafçılarının çok başarılı çalışmaları da var. Onlara da yer veriyorum ya da vereceğim sayfalarımda. Şimdi isterseniz Canon'un full frame EF 180mm f/3.5L USM Macro Lens incelemesine başlayalım.

GENEL BAKIŞ;

Macro fotoğrafçıılık zaman, araştırma ve sabır işidir. Yani bu alana gönül verdiyseniz çilelerine de katlanacaksınız. Öncelikle baştan belirteyim Canon EF 180 mm f/3,5L Makro USM lens gram olarak ağır. Öyle full frame bir bodye takıp dağ, bayır gezeyim derseniz üstelik grip eklentisiyle çalışıyorsanız işiniz biraz zor. Ama önceden araştırma yaparak, hedef belirleyerek çekime çıktıysanız o zaman işiniz daha kolay. Bazıları macro fotoğrafları elde çekmeyi marifet sayar, boşverin. Siz tripod kullanmayı alışkanlık edinin.

Bu lens L serisi yani Canon tabiriyle Luxury.. Yani lüks kalitede elemanlarla üretilmiş. Bu nedenle keskinlik, kontrast, renk doygunluğu çok iyi. Odak uzunluğu sayesinde nesnenin dikkatini çekmeden deklanşöre basma şansınız var. Büyütme oranı diğer benzer lenslerde olduğu gibi 1:1. Ancak araştırırsanız daha fazla büyütme oranlarına çıkan lensler de var ama o başka bir incelemenin konusu. Biz şimdi Canon EF 180 mm f/3,5L Makro USM lensi ele alıyoruz.

Lensin netleme kaliitesi çok iyi. İsterseniz Otomatik odaklama modunda olsanız bile odaklama halkasından manuel odaklama da (Netleme) yapabiliyorsunuz. Canon'un USM'sinin ve L seri mühendisliğin incelikleri burada ortaya çıkıyor. Kaplamalar, ters ışıkta yaptığım çekimlerdeki flare etkisini yumuşatma becerisi de oldukça iyi. Super Spectra kaplamalar hem flare hem de Chromatic Aberration için neredeyse en iyi sonuuçları veriyor. Tercümesi, harelenmeler ve renk sapıtmalarını en aza indiriyor.

Sözün özü ben ekipman listemde bulunan Canon EF 180 mm f/3,5L Makro USM lensi hem doğada hem de stüdyoda ürün çekimlerimde kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye de ederim.

Not: Siz yine de iyice araştırın. Önce makro fotoğrafçılığının sırlarını iyice inceleyin sonra ekipman seçimine geçin. Körük, uzatma tüpleri, lens önü ek mercekler, halkalar, özel flash aparatları vd. pek çok yöntem var. İyice araştırın. Size aslında gerçekten lazım olmayacak ekipmanllara boş yere para yatırmayın.Yazarın notu - Yalçın Çakır

AYRINTILI BAKIŞ;

Görüş Açısı; 1°25', 7°40', 13°40'

Elemanlar: 14/12

Diyafram Yaprağı Sayısı: 8

Diyafram Aralığı: f/3.5 - f/32

En Kısa Odaklanma Mesafesi: 0.48 m

Maximum Büyütme: 1.00

Filitre Çapı: 72

Ağırlık: 1,090 Gram

Uzatma Tüpleriyle Büyütme: 1.09 - 0.07 (EF 12 II) - 1.21 - 0.15 (EF 25 II)

Parasoley (Siperlik): ET-78II

Yumuşak Taşıma Kılıfı: LZ 1324

Odaklama: Mekanik tam zamanlı manuel ve otomatik odaklama yerleşik.

Fiyat; 2016 Ocak - 1,399 Dolar / ABD

Nereden Alınır; İncele

Lens sayfası: http://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/macro/ef_180mm_f3.5l_macro_usm/

Yararlanılan kaynaklar; Canon kulllanım klavuzu ve inceleme araştırmaları.

Genel Tanıtım Klavuzu / Broşürü Türkçe PDF için Tıklayın.

Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro Lens ile çekilmiş örnek fotoğraflar; http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Sample-Pictures.aspx?Equipment=109

DEĞERLENDİRME

Görüntü kalitesi 99
Keskinlik 99
Kaplama 100
Netleme 99
Diyafram 85

90%

Çok İyi

Artıları (+): Keskinlik + Netleme + Kontrast

Eksileri (-) Diyafram Açıklığı - Ağırlığı

NETWORK

Bumerang - Yazarkafe

Flickr